Kjolarnas längd efter konjunktur

Det sägs ju att kjollängden avspeglar konjunkturen, ju lägre konjunktur, desto lägre ner slutar kjolarna och tvärtom. Så nu när vi ser att de korta kjolarna och klänningarna inte gör entré i höstens mode kanske vi säger hej då till minikjolar och korta klänningar?

Festliga paljetter och korsetter

Något som vi verkligen välkomnar är de festliga detaljerna på festklänningar. Trenden med cut-out och avklätt fortsätter i höst. Särskilt festkläderna har mycket bar hud, och svart är fortfarande höstens färg. Men det som är roligt är att vi ser paljetter, fransar och korsetter som vi bär till jeans eller till khakifärgade bomullsbyxor. Byxorna är fortfarande breda och slutar nästan ovan markhöjd. Riktigt trendigt är det att bära korsett med breda byxor och ovanpå det en stor och bylsig jacka med breda axelvaddar.

Nu ska alla se ut som Tom Cruise

Höstens mode visar på fortsatta axelvaddar, och som i stort har inspirerats av nyfilmade klassikern “Top Gun” (igen med Tom Cruise). Det tror vi i alla fall efter att ha sett bomberjackor och flygarjackor på höstens modescen. Det är stora bylsiga korta flygarjackor i skinn, eller i traditionellt material med breda slag .

…eller så kan vi gå i träningsbyxor

En annan bestående trend är sportiga kläder (fortfarande). Vi kommer förmodligen att se människor som ser ut att vara på väg till gymmet, men som är beredda för en utekväll eller till jobbet. Många tycker nog att det sportiga modet är bra att ha. Det kluriga är att också se sportig ut under kläderna, alltså ha de där musklerna som hör till en sportande människa, men avslappnat är ordet när det kommer till den sportiga klädseln som vi ser hänger kvar. Tur då att också arbetskläderna som vi bär till jobbet fortfarande är praktiska och tillåter alla storlekar.