Firade ni fönsterrenoveringens dag?

Nyligen var det fönsterrenoveringens dag. Jag missade den, men ju mer jag läser om den, desto vettigare tycker jag att det verkar. Fönsterrenovering har flera fördelar framför att byta ut fönstren. 

Jag är inte bara intresserad av mode, utan även av inredning och hållbarhet. Att ta på sig arbetsbyxorna för att fixa till hemma är inte så intressant för mig, men jag betalar gärna någon annan för att få det som jag vill ha det. Än så länge har jag inte behövt ta hänsyn till fönstren hemma, men efter att ha läst på lite på sidan https://xn--stockholm-fnsterrenovering-mvc.se/fonsterrenovering-i-danderyd/ är jag övertygad om att det är renovering som är bäst, och jag ska lobba för det i min bostadsrättsförening. 

Fönsterrenoveringens dag

I helgen som gick var det fönsterrenoveringens dag på lördagen (och mors dag på söndagen). Dagen har tillkommit för att lära ut hur man kan renovera gamla fönster själv. Det låter ju bra, om man har en liten stuga på landet med gamla fönster. Men det funkar ju inte att renovera fönstren själv om man bor på sjätte våningen i ett höghus. Trots det gillar jag verkligen att den här dagen finns, även om jag inte uppmärksammat den. Än. 

Fönsterrenovering

Anledningen till att jag gillar dagen är att det finns många skäl till varför man ska ta hand om sina gamla fönster. 

  • Fönster av gammal modell innehåller material av hög kvalitet. Med rätt omvårdnad kan de hålla i 100 år eller mer.
  • Det är billigare att renovera fönstren än att byta ut dem.
  • Med tanke på att intresset för historiska lägenheter och originalgrejer ökar är det en investering att bevara gamla fönster. Du kommer att få mer betalt när du säljer din lägenhet om du bevarar originalfönstren. 
  • Gamla fönster har ett självdrag, som ger en naturlig ventilation i lägenheten. Inomhusluften blir helt enkelt bättre.

Bor du i en lägenhet med gamla fönster. Då vill jag uppmana dig att se till att de blir renoverade istället för att bytas ut.