Byta gardiner för vintern

När vintern kommer kan det kännas lite deppigt. Men mörkret behöver inte vara en anledning till mindre energi. Det kan också bli en källa till inspiration. Med inredning som betonar det du gillar med vintern blir det spännande. Gardiner för vintern kan betyda en förändring som skapar värme och mys i ditt hem.

Undvik dessa misstag när du hänger gardiner!

Mysiga gardiner som värmer

Vad är egentligen mysiga gardiner? Här kan vi peka på två viktiga faktorer:

  • Färg – Djupare färger som vinrött och grangrönt skapar en känsla av värme och därmed också av mys. Med flera färginslag kan gardinerna också ha ett mönster som ytterligare får dig att känna lugn och ro.
  • Material – Lite tyngre gardiner till vintern är inte dumt. Tyngre material kan också ge en ombonad känsla. Det är något som får oss att uppleva mer värme och därmed mys när det blåser kallt därutanför.

Glöm inte bort att du kan matcha dina vintergardiner med andra inredningsdetaljer som förstärker känslan av mys. Om kuddarna och filten på soffan är i samma färgnyans och kanske av samma material får du ett väl koordinerat rum.

Bytet är viktigt

Att byta gardiner när årstider skiftar är viktigt. Det ger en känsla av förnyelse som gör att vi trivs bättre i våra hem. Dessutom kan bytet till vintergardiner få dig att reflektera lite mer över hur du lever och vad som är viktigt. 

Det är en enkel sak att göra som ändå kan få djupare betydelse för dig. Och det är inte svårt att ordna med nya gardiner. Idag finner du utmärkta gardinbutiker på nätet. De har passande färger och mönster för varje säsong. Vissa gardinbutiker säljer även kuddfodral och plädar av samma tyg som vintergardinerna och då blir det ju lätt som en plätt att byta.